021 350 1550 info.fro@franke.com Bd. Biruintei nr. 98, Loc. Pantelimon, Judet Ilfov

Despre Franke

2

Franke este o companie elveţiană cu 70 de subsidiare in 40 de ţări la nivel global. Bazele companiei au fost puse in anul 1911, prímele chiuvete fiind produse in anul 1925.

Franke este cel mai mare producător de chiuvete pentru bucătărie din lume şi este leader in cercetarea şi dezvoltarea unor materiale şi a unor produse noi pentru bucătărie. Franke este principalul furnizor de sisteme incorporabile pentru bucătării casnice.

Franke România este parte a diviziei Kitchen Systems Group a corporaţiei multinaţionale Franke Artemis şi activează pe piaţa locală din anul 1998 fiind lider pe piaţa autohtonă de echipamente incorporabile pentru bucătării destinate uzului casnic.

ValorileFranke

Viziunea nostra este:


Sa fim liderul mondial al furnizorilor de sisteme inteligente care fac din prepararea hranei si a cafelei o experienta meritorie si ofera igiena ca o solutie cuprinzatoare.

Misiunea noastra este:


Sa nu facem nici un compromis cand este vorba despre calitate, inovatie si stil

Sa ne concentram pe ceea ce este esential si sa implementam ideile mai repede si mai eficient decat oricine – oricand, oriunde

Sa cream valoare adaugata pentru clientii nostri si sa furnizam inspiratie prin inovatie, facandu-i adevarati ambasadori ai marcii noastre

Valorile noastre sunt:


Solutii Exceptionale


#1 PUNEM CLIENTII PE PRIMUL LOC
Recunoastem cerintele clientilor si cautam moduri relevante si creative de a le indeplini.
#2 NE CONCENTRAM PE SOLUTII
Vizam un rezultat optim, concentrandu-ne nu doar pe produse sau servicii, ci pe solutii holistice.

Castigam Impreuna


#1 COLABORAM PESTE FRONTIERE
Colaboram dincolo de departamente, functii, regiuni si contexte si promovam aprecierea in cadrul intregii retele.
#2 NE INSUFLAM INCREDERE UNUL ALTUIA
Insuflam incredere colegilor impartasind informatii, manifestand siguranta si sustinandu-i sa ofere performante maxime.

Solutii Exceptionale


#1 PUNEM CLIENTII PE PRIMUL LOC
Recunoastem cerintele clientilor si cautam moduri relevante si creative de a le indeplini.
#2 NE CONCENTRAM PE SOLUTII
Vizam un rezultat optim, concentrandu-ne nu doar pe produse sau servicii, ci pe solutii holistice.

Franke Romania


Franke România, parte a diviziei Kitchen Systems Group a corporaţiei multinaţionale Franke Artemis din Elveţia, activeaza pe piata locala din 1998, oferind linii complete de electrocasnice incorporabile, într-o gamă variată. În prezent compania deţine în portofoliu peste 1.300 de coduri de produse diferite. Sistemele de bucătărie includ toate echipamentele necesare unei bucătării: chiuveta, baterie, plita, cuptor, hota, tocator de resturi, maşina de spălat vase incorporabila, combina frigorifică, cuptor cu microunde, masina de cafea incorporabila, masina de spalat rufe incorporabila şi alte accesorii. Produsele comercializate de companie sunt produse în proporţie de 95% în Italia, iar restul sunt importate din Scoţia, Germania şi Elveţia. Franke România desfăşoară activităţi de export în Moldova.

Franke Romania detine si comercializeaza alte doua branduri ale Grupului Franke: Faber (hote) si Dominox (sisteme complete de bucatarie – plita, cuptor, hota, chiuveta si baterie).

Franke Romania distribuie produsele prin:


  • Showroom propriu
  • Showroom-uri partener
  • Producatori / importatori de mobila
  • Magazine specializate de electrocasnice
  • Magazine de bricolaj
  • Magazine si retele de articole tehnico-sanitare

Istoria Franke

Hermann Franke infiinţează o afacere cu foi din metal in Rorschach, Elveţia.

In timpul Primului Război Mondial devine dificilă obţinerea materiei prime necesară producţiei. Perioada de după Primul Război Mondial şi criza economică intârzie dezvoltarea afacerii.

Sectorul industrial şi cel al construcţiilor se revigorează. Se infiinţează un department de instalaţii sanitare, producţie de luminatoare şi lucarne.

Criză economică generală. Primele chiuvete produse din nichelină, metal Monel şi mai târziu din inox.

Construcţia unei noi fabrici, birouri şi clădiri rezidenţiale in Aarburg; 10 angajaţi

Ascensiunea economică duce la creşterea vânzărilor. Inceputul producţiei de serie şi lansarea primei chiuvete incorporabilă sudată.

Herman Franke moare in data de 25 Ianuarie 1939. Fiul său Walter preia afacerea. Al Doilea Război Mondial readuce dificultatea in procurarea materiei prime. Sectorul construcţiilor stagnează din nou. Incepe producţia de componente pentru aplicaţii industriale (inclusiv componente pentru motoare); 100 angajaţi.

Expansiunea ariei de producţie şi producerea de bucătării complete (Movenpick). Primele exporturi către ţările vecine. Numărul angajaţilor creşte la 250.

Sectorul construcţiilor cunoaşte o dezvoltare susţinuă. Vânzările pentru toate produsele cresc. Prima investiţie intr-o ţară străină (Germania); 400 angajaţi.

Continuă expansiunea cu noi fabrici in Europa. Producţia se dublează. Se infiinţează Departamentul de Bucătării Comerciale; 750 angajaţi.

Expansiune remarcabilă a Grupului Franke. Se deschid 13 noi subsidiare şi 2 francize in Europa. In anul 1972 Franke instalează prima bucătărie pentru Mc’Donald’s in Munchen; 2.600 angajaţi.

In anul 1975 Franke işi schimbă proprietarul; prietenul şi partenerul de afaceri a lui Walter Franke, Willi Pieper, preia afacerea. Se mai adaugă 4 subsidiare şi 2 francize, inclusiv in SUA. In 1979, cunoscută acum in toată lumea, este introdusă Compania Franke Compact sisteme chiuvete. Pentru a asigura creşterea şi dezvoltarea, Franke este structurată in divizii in anul 1988.

Michael Pieper, fiul lui Willi Pieper, devine CEO iar in 1990 devine proprietarul Grupului Franke. Sub conducerea acestuia are loc o expansiune rapidă şi sistematică a activităţilor de bază ale Grupului in toată lumea. Concentrate pe ariile lor de competenţe, Franke Kitchen System – care oferă soluţii inteligente şi de igienă pentru prepararea hranei prin sistemele incorporabile de bucătărie şi Franke Foodservice System care oferă sisteme pentru bucătării industriale, devin lideri de piaţă fiecare pe segmentul său.

Franke işi regândeşte strategia şi structura. Diviziile obţin mai multă autonomie şi responsabilităţi. Sunt identificate incă două activităţi de bază: Franke Washroom Systems - soluţii inteligente pentru spaţiile sanitare publice şi semi-publice precum şi în domeniul comercial şi Franke Coffee System – soluţii inteligente in prepararea cafelei, activităţi care contribuie la dezvoltarea Franke. Franke are 70 de subsidiare cu 11.000 de angajaţi in 40 de ţări şi are vanzări consolidate de 2,5 miliarde franci elveţieni.

Franke se transformă in Franke Artemis Group care include Franke Kitchen Systems Group, Franke Commercial Systems Group (Franke Foodservice Systems, Franke Washroom Systems, Franke Coffee Systems, Franke Beverage Systems), Franke Artemis Real Estate Group şi Franke Asset Management Group.

Viziteaza Magazinul Online Franke

Franke este cel mai mare producător de chiuvete pentru bucătărie din lume şi este leader in cercetarea şi dezvoltarea unor materiale şi a unor produse noi pentru bucătărie. Franke este principalul furnizor de sisteme incorporabile pentru bucătării casnice.

Viziteaza!