Pentru că zilele acestea petrecem mai mult timp acasă, iar bucătăria a devenit centrul universului nostru familial, ne-am gândit să vă prezentăm câteva idei de amenajare interioară și recomandări aplicate pentru bucătărie, chiar de la bloggerii talentați și înzestrați care le-au pus ei înșiși în practică, cu ajutorul produselor din catalogul Franke.
Cum utilezi o bucătărie spațioasă, la casă
Dacă vă doriți o bucătărie personalizată, o să găsiți utile sfaturile bloggerului Emil Călinescu. Conceptul de la care a pornit bloggerul este bucătăria spațioasă, care nu se regăsește într-un open space, bine delimitată, luminată natural, aerisită, precum bucătăriile ce se regăsesc la casă.
Dintr-o astfel de încăpere, bine poziționată și utilată, Emil Călinescu vede de nelipsit plita și cuptorul pe inducție, chiuveta asortată la baterie, o hotă și aer condiționat – și recomandă produsele din portofoliul Franke drept cea mai bună alegere: https://emilcalinescu.eu/spune-mi-unde-bucataresti-ca-sa-ti-spun-cum-gatesti-bucataria-ideala-este-bucataria-personalizata/
Sfaturi pentru utilarea unei bucătării concept
Bucătăriile concept au prins un foarte mare avânt printre pasionații de design interior, iar unul dintre conceptele foarte populare este reprezentat de stilul Feng Shui. Stilul Feng Shui ar putea fi rezumat drept arta frumosului, a abundenței și a bucuriei. În cadrul acestui concept, bucătăria este separată de restul camerelor din locuință, este decorată ținând cont de regulile de încadrare a mobilierului, decorațiunilor și în culori care antrenează starea de bine.
Bloggerul Grațiela Vlad comentează asupra celor mai importante reguli și principii pentru amenajarea bucătăriei în acest stil, cu 25 de idei aplicate, numai bune de urmat: https://gratielavlad.ro/amenajare-bucatarie-feng-shui/.
Tips & tricks pentru decorarea unei bucătării de apartament
Încă din prima etapă a proiectării unei bucătării, trebuie să avem în vedere că, pe lângă aspect, aceasta trebuie să îndeplinească o funcție practică și să respecte reguli ergonomice, având menirea de a sprijini deopotrivă estetic și funcțional orice gospodină în a obține cele mai răsunătoare victorii în materie de artă culinară și nu numai. Nu întâmplător denumită și „inima casei”, bucătăria este spațiul unde întreaga familie se întâlnește în marea parte a timpului, motiv pentru care se cuvine să arate impecabil și să se integreze armonios în imaginea de ansamblu a locuinței.
Așadar, în amenajarea unei bucătării mici de apartament, trebuie aplicate sfaturi care să îmbine utilul cu plăcutul, armonizând elementele de design clasic cu cele moderne, optimizate standardelor celor mai versatile bucătării contemporane. Bloggerul Cristina Cofaru detaliază: https://cristinacofaru.wordpress.com/2020/03/05/clasic-si-modern-in-bucataria-de-vis/.
Un stil clasic în bucătărie – cum amenajezi bucătăria în stil rustic
Vă place stilul rustic? O bucătărie în stil rustic va avea mobilier din lemn masiv (podele, rame, mobilier), antichizat sau vopsit în alb ori culori pastelate, cu inserții de piatră naturală și cărămidă, pereți zugrăviți în culori îndrăznețe, nuanțe de gri, bej, kaki, tapet cu dungi verticale pe zone restrânse sau un perete cu cărămidă ori piatră aparentă în bucătărie, în care elementele calde – lemn, cărămidă, obiecte decorative din lut și teracotă – se combină cu cele reci – metal, sticlă, piatră. Echipa Doritesinedorite.com vine cu recomandări ușor de aplicat: https://doritesinedorite.com/2020/03/06/va-place-stilul-rustic/
Pentru inspirație extinsă, vă așteptăm și pe www.frankemagazinonline.ro ori pe Facebook Franke România.
Lectură plăcută și… poftă bună în bucătăria dvs. de vis!
Dacă ți-a făcut plăcere să citești acest articol, te-ar mai putea interesa și:
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.