Cum amenajezi o bucătărie deschisă în căminul tău – sfaturi și idei pentru următoarea redecorare
În bucătărie, schimbările majore se fac în funcție de suprafața de care dispunem, dar și de evoluția trendurilor în design. Așadar, cum amenajezi o bucătărie deschisă? Vă prezentăm câteva ponturi de care să țineți cont dacă doriți o reamenajare a bucătăriei în acest stil.
Creează spațiu renunțând la uși
Lipsa ușilor care fac legătură cu bucătăria are un mare avantaj: lărgirea spațiului. Accesul la o încăpere prin altă încăpere dă senzația de plan deschis și continuitate a pereților, oferind iluzia de spațiu mai mare.
De asemenea, trecerea rapidă de la o zonă la alta ajută la păstrarea interacțiunii cu oaspeții în timp ce pregătești o gustare. Invitații se pot deplasa mai ușor spre zona umedă având acces la chiuvetă sau chiar la frigider.
Puteți opta pentru electrocasnice care să completeze acest spațiu gol, de exemplu prin montarea unei combine frigorifice încorporabile, cum este FRANKE FCB 320. Iar dacă, totuși, renunțarea în totalitate la uși nu convinge că spațiul continu creează un aspect deschis bucătăriei, se pot monta uși transparente, din sticlă. Acestea opresc pătrunderea mirosurilor în altă încăpere și, în același timp, compun o ambianță similară cu cea oferită de open space.
Alege electrocasnice încorporate în mobilier
Spațiul de depozitare nu se rezumă doar la organizatoare și dulăpioare pentru fiecare categorie de ustensile, ci și la amenajarea lor. Pentru un aspect maximizat, se pot amplasa dulapuri verticale din tavan până în podea. Acestea vor putea încastra toate obiectele din bucătărie, rămânând vizibilă doar suprafața strălucitoare a fronturilor.
Un cuptor SMART PLUS FSM 25 din inox poate fi acoperit ușor de masca unui dulap, iar o mașină de spălat vase FDW 4510 poate fi, de asemenea, amplasată în partea de jos a aceleași măști, pentru a oferi spațiu mai mult. Alt avantaj? Astfel de dulapuri verticale elimină și depunerea prafului pe fiecare obiect din cameră.
Optează pentru un blat de bar
Blatul de bar poate fi integrat foarte estetic în bucătărie, integrând totodată chiuveta, plita ori cuptorul.
Mai mult, poate fi folosit pe post de masă sau pentru a depozita veselă și tacâmuri, mai ales dacă dispune de rafturi. De exemplu, dacă blatul este unul de tipul multinivel, servește camuflării cu ușurință a unei plite electrice FRSM 604 de la Franke.
Pentru a avea o bucătărie aerisită, în ciuda faptului că locul de luat masa împarte aceeași suprafață cu locul de preparare a mâncării, sub blatul acesta poți depozita scaunele.
În unele cazuri, unde spațiul este foarte limitat, blatul poate avea o extindere mai mare, fiind utilizat pentru procesul de preparare și luatul mesei în același timp.
Alege o cromatică ce asigură continuitate
Pereții de aceeași culoare în toată casa emană un sentiment de singularitate, dând impresia că există o singură cameră despărțită de mobilier și obiectele de decor.
În spațiul de bucătărie, această continuitate poate fi redată de folosirea unei palete de culori care completează nuanțele mobilierului și electrocasnicelor.
În cazul în care optezi pentru nuanțe închise, Franke are în gamă plite, combine frigorifice, cuptoare, chiuvete și hote încorporabile și ușor de integrat în designul bucătăriei. Câteva sugestii: o hotă AIRSENSE FVAS A80 sau un cuptor multifuncțional de tipul celor SMART PLUS FSM 25, care să vină în sprijin pentru bucătărit.
Pune preț pe lumina potrivită
Becurile de la hotă, ledurile personalizate sau lumina naturală ajută la impresia de încăpere mare. Contrastul dintre luminozitatea culorilor plasează privirea celor care intră în bucătărie asupra obiectelor care creează cu adevărat interes vizual – o decorațiune într-un stil aparte sau un obiect electrocasnic cu butoane îndrăznețe.
Dacă bucătăria ta are nevoie de deschidere, trebuie să știi că www.frankemagazinonline.ro o oferă din plin! Te așteptăm online cu sugestii potrivite și pentru noul tău proiect de design în bucătărie!
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.