Mobilierul de bucătărie în 2022 – ponturi despre cum alegem dulapurile
Timpul petrecut în bucătărie este unul remarcabil, fie că servești cafeaua de dimineață, iei cina sau încerci rețete noi, iar designul și atmosfera încăperii sunt importante. Dacă simți nevoia unor schimbări în bucătărie sezonul acesta, fără să te apuci de renovări totale, avem câteva ponturi utile pentru tine în articolul următor.
Pentru început, o să amintim de cele 5 zone pe care spațiul bucătăriei le are: zona umedă, fierbinte, rece, de lucru și depozitare. Toate acestea sunt decisive în alegerea materialelor din care este confecționată mobila.
Optează pentru materiale specifice în fiecare zonă de lucru
Mobilierul de bucătărie trebuie să fie rezistent la temperaturi ridicate, dar și la umezeală. Alegerea ideală ar fi a unui mobilier de bucătărie ce oferă posibilitatea includerii a unui scurgător de vase, a unei bare cu cârlige pentru ustensile sau, și mai simplu, a unei chiuvete BOX CENTER BWX, ce vine la pachet cu accesorii diverse, pentru o mai bună eficiență.
Pentru blat, alege un material rezistent la zgârâieturi, căldură, umezeală, mucegai sau pete: marmură, granit, materiale laminate sau compozite sunt doar câteva dintre opțiuni. Plita cu inducție FRANKE MARIS se va potrivi perfect, indiferent de ce material vei alege.
La fel de important: materialul corpurilor suspendate trebuie să fie solid, rezistent umezelii și să se integreze estetic cu materialul din care sunt confecționate electrocasnicele. De obicei, cele mai întâlnite materiale sunt porțelanul, inoxul sau granitul, iar ele merg bine încorporate pe un blat din MDF (placă din fibre lemnoase), PAL melaminat sau imitații din lemn.
Lemnul veritabil are o textură unică ce-i oferă un aspect elegant, foarte plăcut. Dacă optați pentru mobilier de bucătărie fabricat din lemn, trebuie să știți că este necesar un finisaj adecvat împotriva umidității pe întreaga suprafață sau îl puteți folosi doar pentru acele suprafețe care nu au contact permanent cu apa caldă sau rece, evitând astfel descompunerea lui în timp.
Ține cont de cromatică și contrastele din bucătărie
Paleta de culori poate fi după bunul plac, culori calde, îndrăznețe sau, dimpotrivă, tonuri pământii sau în stil nordic (gri, taupe, grej). Important, însă, când se aleg culorile este impactul luminii asupra lor în încăpere. Fie că e vorba de lumină artificială sau naturală, atât pereții, cât și mobilierul emit prin coloristică o stare, completându-se reciproc.
De asemenea, culorile trebuie să pună în evidență finisajul și detaliile încăperii, a dulapurilor sau obiectelor amplasate pe blaturi și pereți. Dacă nu se regăsesc deja în bucătăria ta, poți avea în vedere dulapurile din lemn, în zona adecvată (vezi sfaturile din paragraful de mai sus), deoarece acestea pot fi revopsite cu ușurință într-o altă nuanță, dacă gusturile evoluează.
Alege mobilier multifuncțional, adecvat suprafeței bucătăriei tale
Pentru depozitarea produselor alimentare sau chiar și pentru anumite electrocasnice încastrate, se pot folosi dulapurile din zona de lucru. Electrocasnicele pot fi, de asemenea, încadrate în zona de jos a blatului pe care se lucrează. În partea de sus a pereților îți recomandăm rafturile și dulapurile deschise.
Electrocasnicele încorporate sunt recomandate mai ales bucătăriilor de mai mici dimensiuni. Un frigider cum este FRANKE FCBF sau chiar hota FRANKE MYTHOS pot fi camuflate într-un perete, mai ales când coloristica se combină perfect.
O altă variantă de încorporare a acestor produse este sub blatul mesei din insula de gătit, dacă bucătăria ta dispune de un astfel de element. Cuptorul FRANKE MARIS FMA sau sertarul FRANKE MYTHOS cu încălzire pentru alimente se pot monta cu ușurință în corpurile inferioare bucătăriei. Însă pentru a oferi un aspect mai mare încăperii, în cazul în care bucătăria este de dimensiuni mici, poți să renunți la ideea de a amplasa dulapuri în partea de sus a pereților, pentru a permite luminii să difuzeze
Spune “Da” dulapurilor cu compartimente
Pentru zona de lucru, dulapurile încorporate sunt mai practice, păstrând spațiul de deplasare mai liber. E bine să ai în vedere dulapurile organizate pe verticală sau în colțuri, de colț sau glisante, cu compartimente multiple de depozitare a ustensilelor.
Alege organizatoare integrate în blat, pentru diferite categorii: termostat, veselă, tacâmuri, tigăi sau electrocasnice mici, cum sunt toasterele, storcătoarele, mixerul.
Fie că îți dorești redecorarea întregii bucătării, fie că este vorba doar de a aduce o pată de culoare, mobilierul de bucătărie în 2022 satisface chiar și cele mai exigente gusturi. De la variante ”la îndemână”, din PAL melaminat sau furniruit și MDF și până la cele din lemn masiv sau stratificat, oferta este extrem de variată.
La fel de importantă însă, atunci când vorbim despre redecorare, este și oferta de electrocasnice, iar în magazinul online Franke găsești inspirație, sfaturi și oferte speciale pregătite special pentru tine.
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.