Dacă te numeri printre pasionații de gastronomie, atunci știi deja cât de greu poate fi uneori să găsești inspirație pentru o rețetă inedită, capabilă să depășească cele mai înalte așteptări. Din fericire pentru tine însă, astăzi nu este una dintre zilele respective, iar de asta poți fi sigur. Motivul certitudinii noastre?
Faptul că în acest articol te așteaptă o serie de indicații și sfaturi din partea lui Chef Jakob Hausmann, pe care îl cunoști – fără doar și poate – de pe micile și marile ecrane. De la produsele necesare la tehnicile de gătit utilizate, îți va dezvălui toate secretele pentru prepararea celor mai savuroase frigărui de curcan cu sos de curry.
Listă de ingrediente
Înainte de a începe, trebuie să ai în vedere faptul că gramajele indicate sunt destinate unui număr de 4 porții. Pentru realizarea lor, vei avea nevoie de:
- 8 bucăți de frigărui de curcan;
- 3 linguri de ulei;
- 1 măr;
- 1 pară;
- 1 banană;
- 2 linguri de suc de lămâie;
- 2 rondele de ananas;
- 2 linguri de curry (pulbere);
- 100 ml bulion de pasăre;
- 100 ml lapte de cocos;
- 1 lingură de făină;
- 25 ml de vin alb;
- Sare și piper.
Mod de preparare
Primul pas este reprezentat de curățarea fructelor de coajă și de secționarea lor. Mărul și para se taie în cuburi potrivite, iar banana în rondele cu o grosime de aproximativ 5 mm. Pentru a preveni oxidarea și a le păstra nuanțele pline de prospețime, este necesar să le stropești imediat cu suc de lămâie.
Între timp, se încinge uleiul în tigaie și se prăjesc, la foc iute, frigăruile (condimentate în prealabil). Odată rumenite, se scot și se păstrează la cald. Se dă focul la temperatură medie și se adaugă, în același ulei, bucățile de măr și pară. Se pudrează cu făină, se lasă la prăjit, iar după se stinge totul cu vin alb.
Se pune pudra de curry şi se stinge din nou compoziția, acum însă cu bulionul de pasăre şi laptele de cocos. Sunt adăugate deopotrivă rondelele de banană și ananas, iar ulterior sunt puse peste sos și frigăruile, care vor fierbe la foc mic pentru 8 – 10 minute. Alternativ, se pot da la cuptor pentru 20 de minute, la 160° C.
Sugestie de servire
Când timpul s-a scurs, este momentul pentru plating. Asezonează sosul după bunul plac, apoi pune-l (centrat) pe farfurie. Scoate și frigăruile din tavă și așează-le pe patul pe care tocmai l-ai creat din fructe. Iar asta e tot! Preparatul este gata să fie servit.
Dacă dorești totuși o garnitură care să însoțească felul de mâncare, să știi că orezul reprezintă o opțiune cu care nu poți da greș. În plus, este gata rapid, iar eforturile implicate sunt minime!
Pe frankemagazinonline.ro te așteaptă o diversitate de echipamente pentru bucătărie, inclusiv cele utilizate de Chef Jakob Hausmann! Bucură-te de inovațiile Franke și de această rețetă delicioasă! Noi îți urăm poftă bună și spor în activitatea culinară!
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.