Deși mai sunt câteva zile până la Paște, suntem convinși că și tu simți deja gustul inconfundabil al Sărbătorii! Aromele fripturii fragede, ale păștii delicioase și ale ouălor roșii reușesc să te poarte de fiecare dată într-o călătorie nostalgică spre copilărie, trezindu-ți cele mai dragi și de preț amintiri. Însă… cum ar fi să poți suprapune trecutul și prezentul prin reinventarea preparatelor clasice?
Franke îți propune să îmbini tradiția și creativitatea culinară, iar mai apoi să te bucuri de rezultate alături de familie și prieteni. Dacă-ți place ideea, află că membrii echipei au pregătit un meniu complet pentru masa festivă, dar și o mică surpriză pentru bucătăria ta. Citește acest articol în continuare și află despre ce este vorba!
Ouă umplute cu somon afumat și cremă de brânză
Un lucru e cert în această perioadă: ouăle se numără printre cele mai populare aperitive. Iar dacă tot se află pe lista vedetelor, de ce să nu le oferim un aspect special și un plus de savoare? Noi îți sugerăm o variantă cu somon și cremă de brânză, care se realizează foarte rapid și cucerește garantat invitații.
Pentru început, pune ouăle la fiert pentru aproximativ 12 – 15 minute. O plită electrică încorporabilă vitroceramică de la Franke îți va fi foarte utilă, mai ales întrucât este dotată cu 9 trepte de putere, touch control și timer, pentru ca tu să ai parte de flexibilitate maximă.
Mai apoi, curăță-le bine și taie-le pe mijloc, separând bucățile rezultate. Amestecă o parte dintre gălbenușuri cu crema de brânză (în funcție de preferințe), pentru a realiza umplutura albușurilor. Somonul afumat poate fi tăiat cubulețe și integrat în cremă, sau poate fi făcut fâșii, fiind folosit inclusiv cu scop decorativ.
Friptură de miel la cuptor, cu sos de rodie și miere
Trebuie să știi dinainte că această rețetă de friptură te va face să-ți dorești să fie Paștele în fiecare zi. De ce suntem atât de siguri? Pentru că nu ai cum să nu te îndrăgostești de nenumăratele arome care se completează și potențează reciproc.
Vei avea nevoie de carne de miel (preferabil pulpă), două rodii mari pentru suc sau 150 ml de suc de rodii, 3 lingurițe de miere, vin alb, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper.
Amestecă 150 ml de suc de rodie cu mierea, usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, sarea și piperul. După aceea, spală carnea, elimină excesul de grăsime, asezonează bine cu sare și piper, apoi toarnă marinada peste ea. Ține minte că este recomandat să lași ingredientele să se pătrundă pentru 24 – 48 de ore.
Odată ce carnea a trecut testul marinadei, transfer-o într-o tavă – cu tot cu marinadă – și las-o să se aclimatizeze (minim o oră la temperatura camerei) înainte de gătirea termică. Adaugă peste ea semințe de rodie, apă și vin alb în proporții egale (ex: 1 cană de apă + 1 cană de vin), după care lasă totul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ o ora și 20 de minute.
În această etapă contează foarte mult cuptorul, iar modelul FCO 82 H BT de la Franke reprezintă o alegere minunată. De ce? Pentru că asigură o coacere uniformă a alimentelor, având parte de o circulare optimă a aerului cald.
Când e gata, friptura de miel poate fi servită alături de bucățile de rodie și sosul din tavă. Presară și câteva ierburi aromatice, pentru a obține un gust mai oriental și surprinzător!
Pască de ciocolată cu fulgi de cocos
Desigur, de pe masa de Paște nu putea lipsi desertul! Pentru nonconformista pască de ciocolată cu fulgi de cocos îți vor fi necesare: 200 g de făină, 270 g de zahăr pudră, 3 ouă, 170 ml de lapte, 100 g de unt, 60 g de cacao, praf de copt, zahăr vanilat, 500 g brânză de vaci, stafide, ciocolată amăruie și fulgi de cocos.
Pentru blat, amestecă 100 g de unt cu 90g de zahăr pudră și un plic de zahăr vanilat până când obții o compoziție fină. Adaugă treptat un ou, cacao, 125 ml de lapte, 150 g de făină și un plic de praf de copt. Omogenizează bine aluatul și toarnă jumătate din el într-o tavă rotundă.
Amestecă brânza cu zahărul rămas, două gălbenușuri, stafide și făină. Bate albușurile spumă și încorporează-le la final. Pune cu grijă crema în tavă, acoper-o cu restul compoziției pentru blat și dă-o în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 50 de minute. După ce s-a copt, las-o să se răcească și ocupă-te de glazură. Tot ce-ți mai rămâne de făcut e să îmbraci pasca în ciocolată topită și să presari fulgii de cocos pe deasupra.
Cât despre curățarea tuturor ustensilelor utilizate în această sesiune culinară… sigur îți va fi de folos o mașină de spălat vase Franke FDW 4510 E8P E. Dispune de un consum redus de energie, de numeroase funcții, precum Eco sau Sanitized, dar și de opțiunea spălare 3 în 1!
Franke Easter, cadoul tău de Paște
Pentru ca răsfățul în bucătărie să fie zilnic, promoția Franke Easter îți aduce în atenție super reduceri! Până pe 6 mai poți beneficia de 25% reducere la achiziționarea pe aceeași factură a unui sistem complet (format din 5 produse din diferite categorii) și de 15% reducere în cazul unui mini sistem (format din 3 produse din diferite categorii).
Partea cea mai bună? Oferta este valabilă atât pe site-ul Franke, cât și pe site-urile partenerilor. Descoperă aici lista completă a colaboratorilor și alte informații relevante despre campanie.
Noi îți dorim un Paște delicios, plin de momente memorabile, dar și mult spor la cumpărăturile ce vor urma!
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.