Cu noua tehnologie DCT (Dynamic Cooking Technology), Franke anunță o revoluție în bucătărie cu un mod cu totul nou de gătit, care combină simplitatea cu rezultatele profesionale de care ar fi mândru orice bucătar.
Să prepari mâncăruri personalizate sau un meniu complet va fi extrem de ușor. Cuptoarele Franke cu tehnologia DCT vor avea grijă ca prânzul sau cina să fie gata în timp ce dvs. vă puteți bucura de compania oaspeților. Selectați rețetele și cuptorul va programa automat gătitul meniului.
Astăzi vă recomandăm trei feluri de fripturi care pot fi realizate ușor, mai ales că perioada Sărbătorilor este una încărcată.
Pui umplut
Ingrediente:
- 1 ou
- 570 g pui (un pui întreg)
- 80 g piept de pui
- 40 g lapte
- 40 g ulei de măsline
- 30 g pancetta/bacon feliat
- Ierburi aromate (rozmarin, cimbru, oregano, tarhon etc.)
- 200 ml vin alb sec
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Spălați puiul si uscați-l bine. Apoi îndepărtați cu ajutorul unei foarfeci de bucătarie coloana vertebrală. Folosind un cutit mic și ascuțit, incercați să eliminați cat mai mult din oase (semi-dezosare).
Tocați fin pieptul de pui împreună cu ierburile aromatice alese, sare și piper. Adăugați oul și laptele la final. Amestecul trebuie să fie dens și lipicios.
Asezonați puiul cu sare și piper, apoi adăugați amestecul realizat mai sus. Strângeți puiul folosind feliile de pancetta sau bacon, apoi legați-l cu sfoară alimentară sau folosind scobitori.
Așezați puiul în tava de cuptor, adăugați uleiul de măsline și vinul alb.
Introduceți tava în cuptor în poziția 2.
Temperatura recomandată este de 210 de grade, iar friptura va sta în cuptor timp de 98 de minute.
Pulpă de porc cu sos
Ingrediente:
- 2 frunze de dafin
- 50 g unt
- 2 morcovi
- 550 g pulpă de porc dezosată
- 50 g ulei de măsline
- 1 ceapă
- 120 g pancetta (bacon)
- 80 ml vin roșu
- 40 ml oțet alb
- Cuișoare
- Usturoi
- Pătrunjel
- Piper
- Sare
- Cimbru
Mod de preparare:
Într-o tigaie adâncă încingeți puțin ulei de măsline și adăugați morcovii, ceapa și usturoiul, toate legumele tăiate mărunt. Căliți legumele timp de 5 minute, apoi adăugați cimbrul, frunzele de dafin mărunțite și cuișoarele. Se adaugă vinul alb, oțetul, sarea și piperul. Se lasă la fiert aproximativ 4-5 minute. După ce se răcește, se toarnă într-un castron.
Pulpa de porc se asezonează cu sare și piper, apoi se așază în marinada din castron. Carnea trebuie să stea în acest amestec între 6 și 12 ore.
După minimum 6 ore, se transferă carnea într-o tavă și se pune pe foc. Se adaugă ulei de măsline și pancetta/bacon. Marinada se strecoară, iar lichidul se adaugă peste carne. Se gătește timp de 10 minute.
După cele 10 minute, tava se transferă în cuptor (poziția 2).
Temperatura recomandată este de 200 de grade, iar friptura va sta în cuptor timp de 55 de minute.
Ruladă de curcan cu sparanghel
Ingrediente:
- 200 g sparanghel
- 2 ouă
- 50 g branză Parmigiano-Reggiano rasă
- 35 g ulei de măsline
- 45 g frunze rucola
- 500 g piept de curcan feliat
- Vin alb sec
- Salvie și cimbru
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Pregătiți din ouă, brânza Parmigiano-Reggiano rasă, sare și piper o omletă subțire. Încercați să aibă aceeași mărime cu bucățile de piept de curcan.
Sparanghelul se spală bine, se curăță și se fierbe timp de 5-10 min. Se lasă să se răcească.
Bucățile de piept de curcan se bat puțin cu un ciocan pentru șnițele, se aranjează astfel încât marginile să se suprapună, se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline.
Peste carne se adaugă funzele de rucola, apoi sparanghelul gătit, iar la sfârșit omleta.
Realizați o ruladă folosind folie alimentară. Se poate folosi și sfoară alimentară pentru a menține umplutura înăuntru și pentru un aspect cât mai special.
Rumeniți ușor rulada pe toate părțile într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Adaugați vinul alb. Lăsați totul pe foc mediu timp de 5 minute.
Se trece tigaia în cuptor, doar dacă aceasta poate fi folosită și în cuptor (trebuie să fie în totalitate metalică). Altfel, se mută tot preparatul într-o tavă de cuptor.
Tava sau tigaia trebuie să stea pe poziția 3 în cuptor. Temperatura recomandată este de 200 de grade, iar friptura trebuie sa fie gătită timp de 29 de minute.
Oferta Franke pentru cuptoarele dotate cu tehnologia Dynamic Cooking se regăsește aici.
Pentru a afla mai multe informații despre produsele Franke, vă invităm să aruncați o privire în webshop-ul nostru – www.frankemagazinonline.ro sau vă așteptăm în showroom-ul oficial Franke de pe Bd. Biruinței nr. 98 (Pantelimon, județul Ilfov).
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.