Vestea lansării noilor colecții Franke în 2021 a ajuns și la bloggerii români. Iar cu ocazia Sărbătorilor Pascale, autorii creativi au dat curs unui exercițiu de imaginație – ce-ar găti dacă vedeta lor preferată le-ar călca pragul de Paști.
S-au întrecut în rețete care mai de care mai savuroase, tradiționale, dar și mai deosebite, însă numitorul comun au rămas cele trei colecții noi Franke – Smart, Maris și Mythos, care ar facilita pregătirile, ușura munca bucătarilor profesionali și ajuta la gătirea – rapidă, facilă, sănătoasă – a unor bunătăți demne de revistă. Sau de publicare pe Franke blog.
Mai jos regăsiți câteva recomandări de preparate și postări cu care vă invităm să vă delectați.
Răzvan de la 99xp.ro povestește cum ar decurge un Paști cu fotbalistul Zlatan, în cinstea căruia ar pregăti un meniu tradițional, constând din:
– un aperitiv în stil românesc – șuncă de casă, tobă, ceapă verde, caș proaspăt, telemea la saramură, mămăligă
– friptură de miel cu varză murată
– brânzoaice cu brânză dulce ca desert
Miri Cretan ar primi cu încântare și delectare vizita cântăreței Delia, căreia i-ar servi la aperitiv – o plăcintă cu brânză sărată, ceapă verde, usturoi, drob și nelipsitele ouă roșii, urmate de sărmăluțe în foi de varză cu mămăliguță, smântână și ardei iute și un desert îmbietor – prăjitură cu pere, ciocolată și migdale.
Diana de la De-ale Dianei ne dă mai multe detalii despre un Paști cu adevărat neobișnuit… alături de chef Jamie Oliver. Ce să gătești ca să nu greșești, în atare situație? Un meniu cu o notă personală, modern, dar adecvat perioadei – un platou cu aperitive tradiționale și moderne, friptură de miel, cartofi copți, mujdei și salată, urmate la desert de prăjitură „tăvălită” și Lamington. Yum, sună bine!
Vă vor plăcea și…
- Două tipuri de meniu, pentru Tom Hanks, Rita Wilson și… Jamie Oliver, pe blogul Almona Călătorește
- Magda Mihalache, la o masă de Paști moldovenească, cu Andreea Marin
- Rețeta de chec cu mac și lămâie, preparată de Alexandra de la Tradiții și Delicii, pentru un prânz regal de Paști
- O pască fără aluat pentru Nadia Comăneci? Cristina Cofaru are detalii
- Dar ce spuneți și de o rețetă de ciorbă rădăuțeană pentru artistul Carla’s Dreams? Luminița Tudosă ne ajută cu ingredientele și modul de preparare
- Surprize, surprize în bucătărie și o rețetă de cozonac cu nucă și rahat de… te lingi pe degete. Pe blogul Book my mind
- Un meniu de Paști fără miel? Se poate și sună tare bine! Gândit special pentru Anthony Hopkins, pe blogul inefabil.ro
- Penelope Cruz și Javier Bardem, o rețetă de tartă cu lămâie și căpșuni, pui spaniol cu cartofi infuzați cu șofran, pâine cu maia… vă desfătați cu detalii pe CopperAttitude.com
- O rețetă de chec aperitiv pentru Jon Bon Jovi, un rocker care ar aprecia cu siguranță „acordurile” unei „bucătării muzicale” de Paști… da, pe blogul Violetei Giol
- Cântărețele Feli și Raluca, o friptură de miel, cu rețeta pas cu pas, pe blogul Nebunelul.eu. Vă recomandăm!
- Sugestiile de meniu tradițional pentru o legendă a filmului românesc, actorul Florin Piersic. Și, neapărat, rețeta de supa de pui sau leveșe ca în Bihor. Cu detalii vă așteaptă Daniela Veres
Poftă bună și Sărbători Fericite!
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.