Nimic nu se compară cu diversitatea culinară din sezonul de toamnă! Gusturile intense, pline de savoare, te îndeamnă să aduci prospețimea în bucătăria ta și să incluzi rețete inedite în meniurile zilnice!
Reticența juniorilor te face să te gândești de două ori înainte de a explora acest univers al aromelor? Spre bucuria tuturor, dar mai ales a micuților tăi, îți venim în ajutor cu niște recomandări delicioase pentru mic dejun, prânz și cină, care pot satisface chiar și cele mai înalte așteptări.
Așadar pune-ți șorțul, asigură-te că ai toate ingredientele și echipamentele Franke la îndemână și… să trecem la treabă!
Omletă în lipie
O dimineață perfectă are nevoie de o masă pe măsură! Iar o omletă în lipie e o opțiune minunată, de care piticii tăi se vor îndrăgosti cu siguranță. În plus, se prepară ușor, fiind necesare ingredientele: 2 ouă, o lipie, cremă de brânză, ceapă, ardei gras și roșii.
Pentru început, taie mărunt legumele. Pune ceapa la rumenit, iar după câteva minute adaugă și ardeiul. În această etapă îți va fi utilă o plită din gama Smart, dotată cu funcție de recunoaștere a vasului și sistem de management al puterii, cu limitare automată a timpului de gătit. Te va scuti de arderea ingredientelor și de toate neplăcerile asociate ei, permițându-ți să te concentrezi și pe alte sarcini.
În paralel, bate bine ouăle și pune-le în tigaie. Câtă vreme se prepară, întinde crema de brânză peste lipie și presară niște bucăți de roșii. Ultimul pas? Pune omleta peste acest pat cremos și rulează totul.
Frigărui de pui și legume
Iubite de copii, frigăruile de pui și legume constituie prânzul perfect! Pentru ele, vei avea nevoie de: piept de pui, dovlecei, ciuperci, vinete, ardei gras, ceapă și orice alte legume îți fac cu ochiul.
Pregătirea ingredientelor reprezintă pasul principal. Te poți folosi de un sistem All-In, pentru a transforma zona chiuvetei într-un spațiu multifuncțional și a menține ordinea. Spală, curăță și taie cubulețe atât carnea, cât și legumele. Aruncă peste ele un praf de sare, piper și boia, pentru a potența gustul. Mai apoi, înfinge-le pe rând în bețișoare.
Este important de menționat că nu trebuie să dispui numaidecât de grătar sau tigaie specială pentru gătire. Soluția? Cuptoarele Franke cu funcție grill, care fac toată treaba în locul tău! Deci… pune frigăruile într-o tavă, iar apoi așteaptă rezultatul final.
Ciorbă de sfeclă roșie
Ciorba de sfeclă roșie este perfectă pentru cinele de toamnă! Are o culoare atipică, în ton cu petrecerile de Halloween, care le va stârni copiilor creativitatea și pofta deopotrivă. Pentru a o prepara, îți sunt necesare următoarele: sfeclă roșie (apx. 500 g), cartofi (2-3), un morcov, o ceapă, ulei (20-25 ml), borș (apx. 300 ml, însă cantitatea poate varia în funcție de cât de acră se dorește ciorba), câțiva căței de usturoi și mărar.
Spală și curăță sfecla, cartofii, morcovii și ceapa, iar mai apoi taie-le cubulețe. Călește într-un vas spațios ceapa cu usturoiul, iar după ce s-au rumenit, adaugă restul legumelor. Toarnă apa pentru supă (preîncălzită) și lasă totul la fiert. Dacă nu vrei să ai parte de aburi în bucătărie, atunci contează pe o hotă Maris, cu aspirație dublă (frontală și inferioară) și filtre de cărbune incluse.
Când legumele s-au înmuiat, poți pune condimentele (sare, piper), borșul și mărarul. Opțional, ciorba poate fi servită cu smântână.
Sperăm ca meniul nostru să te inspire și, de ce nu, să devină preferatul celor mici! Pe frankemagazinonline.ro găsești o varietate de electrocasnice și ustensile, pentru ca tu să poți transforma gătitul într-o joacă!
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.