Ingrediente:
- 800 g file de novac
- 6 cartofi
- 2 linguri de ulei
- 2-3 morcovi
- 1/2 ardei gras
- o rădăcină pătrunjel
- 1/2 rădăcină țelină
- 1/2 rădăcină păstârnac
- o ceapă albă
- 5-6 roșii cherry
- 300 ml suc de roșii
- 200 ml borș de casă
- 4 frunze leuștean verde
- sare și piper
- lămâie (opțional)
Mod de preparare:
Peștele se curăță de solzi, apoi se spală și se taie bucăți.
Se curăță și se spală legumele. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, țelina, roșiile și ardeiul se taie cubulețe mici.
În oala în care urmează să fiarbă ciorba se pun cele 2 linguri de ulei. Apoi se adaugă pe rând ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina. Se amestecă pe foc mic, câteva minute, după care se toarnă apa (aproximativ 3 litri). Se condimentează și se lasă să fiarbă aproximativ 25 de minute. Mai apoi, se adaugă și cartofii tăiați cubulețe.
Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă sucul de roșii, borșul, leușteanul și peștele. Se lasă în continuare pe foc, pana carnea este fiartă.
După gust, se mai condimentează o dată. Se mai adaugă, opțional, zeama de lămâie, dacă considerați că nu este suficient de acru.
Se servește cu multă poftă.
Poftă bună!
Mai multe rețete găsiți AICI, dar și pe pagina partenerilor noștri de la Cooking at Home.
Dacă ți-a făcut plăcere să citești acest articol, te-ar mai putea interesa și:
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.