Ingrediente:
- 500 g carne de vită sau amestec (porc și vită)
- un ou
- 4 cartofi fierți
- 2 dovlecei
- 2-3 frunze pătrunjel verde
- 6 căței de usturoi
- sare și piper
- puțin ulei
Garnitura:
- 6 cartofi
- 2 fire de ceapă verde
- 6 roșii cherry
- 100 g salată
- ulei de măsline
- condimente/mirodenii după gust
Mod de preparare:
Chiftele:
Se curăță și se spală legumele.
Cartofii se descojesc și se dau prin răzătoarea mare. Dovlecelul se dă tot prin răzătoarea mare, iar pătrunjelul și usturoiul se toacă fin. Condimentele și carnea se amestecă cu oul. Se frământă bine, până se obține o pastă omogenă, se formează chifteluțele, după care se așează într-o tavă pe hartie de copt (vezi poze). Se stropesc cu ulei și se dau la cuptorul preîncălzit la 190 grade Celsius pentru aproximativ 30-35 de minute, în funcție de mărimea chifteluțelor.
Nu faceți chifteluțele foarte mici, pentru că se vor usca!
Salata:
Cartofii se spală bine și se fierb în coajă pentru aproximativ 30 de minute. După ce se curăță de coajă, se feliază și se amestecă cu restul legumelor. Se condimentează după gust.
Se servesc împreună!
Poftă bună!
Mai multe rețete găsiți AICI, dar și pe pagina partenerilor noștri de la Cooking at Home.
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.