Ingrediente:
- 550 g făină
- 350 ml lapte
- 2 gălbenușuri
- 1 pliculeț zahăr vanilinat
- 2 linguri zahăr
- 10 g drojdie uscată
- coaja de la o lămâie
- un praf de sare
__________________________________________
- 50-100 g faină pentru manevrarea aluatului
- 500 ml ulei pentru prăjirea gogșilor
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă laptele ușor călduț cu drojdia, zahărul, sarea și zahărul vanilinat, după care se adaugă gălbenușurile și o parte din făină. Se mixează bine împreună, se adaugă făina rămasă și se începe frământarea aluatului, până se obține un aluat elastic și ușor lipicios.
Mai apoi, se adună tot aluatul împreună, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit aproximativ o oră, până își dublează volumul.
Cele 100 g de făină ramase se folosesc pentru manevrarea aluatului pe blatul de lucru.
După ce se tapetează suprafața cu făină, se întinde aluatul de grosimea unui deget aproximativ și se decupează cu ce forma doriți (noi am folosit forma de biscuiți și un pahar mai mic).
Puneți uleiul la încins, într-o cratiță mai mare. Gogoșile se pun la prăjit și se lasă până se rumenesc frumos și cresc, după care se întorc și pe partea cealaltă. Se scot pe șervețele absorante, după care se dau prin zahăr pudră și se servesc cu multă poftă!
Sunt foarte pufoase și gustoase. Pot fi servite ca atare sau umplute, după preferințe.
Poftă bună!
Mai multe rețete găsiți AICI, dar și pe pagina partenerilor noștri de la Cooking at Home.
Dacă ți-a făcut plăcere să citești acest articol, te-ar mai putea interesa și:
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.