Ingrediente:
- 400 g făină
- 2 ouă
- 500 ml lapte
- 3 linguri de zahăr
- 7 g praf de copt
- 6 linguri de ulei
- un plic zahar vanilinat
- o linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă făina, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt, sarea și bicarbonatul.
În centrul lor se face o adâncitură unde se adaugă ouăle, laptele și uleiul, apoi se mixează încet împreună, până se omogenizează.
Se încinge o tigaie specială pentru clătite, se unge cu puțin unt sau ulei, iar cu ajutorul unui polonic se toarnă aluatul de clătite. Se întorc cu ajutorul unei spatule în momentul în care apar mai multe bule pe suprafața de sus a lor.
Poftă bună!
*Din cantitățile de mai sus au ieșit 15 bucăți.
Mai multe rețete găsiți AICI, dar și pe pagina partenerilor noștri de la Cooking at Home.
Dacă ți-a făcut plăcere să citești acest articol, te-ar mai putea interesa și:
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.