Ingrediente:
- 2 bucăți piept de pui
- 500 g ciuperci champignon (albe sau brune)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 50 g unt
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare
- piper
- boia dulce
Sos:
- 400 g smântână 24%
- 250 ml lapte
- 3 linguri făina de grâu
Garnitură:
- o cană de orez
- 3-4 fire de pătrunjel verde
- 100 g unt
- sare
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spală, se feliază și se pune la gătit împreună cu untul, timp de 4-5 minute.
Se adaugă apoi ceapa tăiată feliuțe, morcovii tăiați rondele subțiri și ciupercile feliate. Se mai lasă la foc mic pentru aproximativ 5 minute. Apoi se condimentează, se adaugă pătrunjelul verde și se acoperă vasul cu capac. Se lasă 15 minute la foc mic, amestecând periodic. Se poate completa cu un pahar de apă dacă este nevoie.
Între timp se pregătește sosul.
Se amestecă bine făina împreună cu laptele și smântâna, până se omogenizează.
Compoziția obținută se toarnă peste pui și legume și se mai lasă la gătit 2-3 minute, amestecând continuu.
Orezul se spală și se fierbe conform timpului dat de producător, după care se scurge bine de apă.
Într-un vas se pune untul la topit, se adaugă orezul și pătrunjelul tocat mărunt, se condimentează și se amestecă usor.
Se servesc împreună!
Poftă bună!
REȚETA PAS CU PAS ȘI ÎN GALERIA FOTO!
Mai multe rețete găsiți AICI, dar și pe pagina partenerilor noștri de la Cooking at Home.
Dacă ți-a făcut plăcere să citești acest articol, te-ar mai putea interesa și:
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.