Ingrediente:
- 1 cutie copănele / pulpe inferioare de pui
- 250 g pesmet
- 6 căței de usturoi
- 4-5 frunze pătrunjel verde
- 2 linguri ulei
- 2 ouă
- sare și piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Pulpele se curăță și se fierb aproximativ 30 de minute, după care se lasă la răcit.
Între timp se pregătește crusta. Un amestec “nisipos” din pesmet, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, ulei, sare și piper. Astfel se obține crusta “magică”!
Ouăle se bat separat cu puțină sare.
Se trec pulpele prin ou, ulterior prin amestecul “magic”. Se așează apoi într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se introduc în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute, la 175 grade Celsius. În funcție de cuptor, timpul de coacere poate fi diferit, dar se pot verifica pe parcursul coacerii. Învelișul trebuie să fie ușor crocant, iar interiorul să rămână fraged.
Le-am servit alături de dovlecel și ciuperci, făcute în aceeași crustă și piure de cartofi.
Poftă bună!
Mai multe rețete găsiți AICI, dar și pe pagina partenerilor noștri de la Cooking at Home.
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.