Cu ajutorul tehnologiei DCT (Dynamic Cooking Technology), Franke anunță o revoluție în bucătărie cu un mod de gătit care combină simplitatea cu rezultatele profesionale de care ar fi mândru orice bucătar.
Sărbătorile nu sunt complete fără un desert aromat și delicios. Cuptoarele Franke cu tehnologia DCT vor avea grijă ca prânzul, cina sau desertul să fie gata în timp ce dvs. vă puteți bucura de compania oaspeților. Selectați rețetele și cuptorul va programa automat gătitul meniului.
Astăzi vă recomandăm trei feluri de deserturi care pot fi realizate ușor, mai ales că perioada Sărbătorilor este una încărcată.
Vedeta oricărei mese de Sărbătoare este cozonacul, iar Anna Lesko ne-a împărtășit rețeta sa de cozonac. Mai jos regăsiți rețeta, dar și un clip video extrem de savuros cu prepararea și coacerea acestui desert delicios.
Anna a folosit un cuptor Franke CR 982 CRISTALLO NERO dotat cu tehnologia DCT. Cuptorul are 17 funcții, printre care și cea de Wellness, și peste 100 de rețete presetate.
Cozonac – rețeta Annei Lesko
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1 kg faină
- 500 ml de lapte cald
- 7 gălbenușuri
- 50 g drojdie
- 400 g zahăr
- 100 g unt
- Coajă de portocală și lămâie
- 1 praf de copt
- Esenta de vanilie
Pentru compozitie:
- 500 gr nuci zdrobite
- zahăr după gust
- 100 gr cacao
- vișine în propriu suc
- gem de prune
- stafide
- 7 albușuri
Coacere ușoară la 180 grade pentru 50-60 minute.
Modul de preparare poate fi urmărit în clipul video de mai jos:
Prăjitură cu ciocolată și ardei iute
Ingrediente:
- 50 g cacao
- 180 g unt
- 4 g ardei iute (Chili)
- 300 g ciocolată neagră
- 4 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 60 g făină
Mod de preparare:
Topiți ciocolata la baine marie și adăugați ardeiul iute, apoi adăugați untul tăiat în bucățele mici. După ce untul s-a încorporat în ciocolată, așteptați 3-5 minute și scoateți ardeiul din compoziție. Înlaturați bolul cu acest amestec de pe baine marine.
Amestecați bine gălbenușurile de ou cu zahărul pudră. La final, adăugați făina și amestecați bine.
Folosind un mixer, bateți albușurile de ou împreună cu 1-2 lingurițe de zahăr pudră. Trebuie să obținem spumă tare și care nu cade de pe paletele mixerului.
Începeți să adăugați din amestecul de albușuri, folosind o lingură, în amestecul de galbenușuri. La final, adăugați ciocolata topită și cacaua.
Pregătiți o tavă rotundă cu diametru de 22 cm, ungeți-o cu puțin unt, tapetați-o cu puțină făină, apoi turnați tot amestecul în ea.
Introduceți tava în cuptor în poziția 1.
Temperatura recomandată este de 210 de grade, iar prăjitura va sta în cuptor timp de 51 de minute.
Plăcintă cu mere
Ingrediente:
- 500 g mere
- 2 ouă
- 100 g făină
- Coaja rasă de la o lămâie
- 55 ml lapte
- 1 pliculeț praf de copt
- 80 g zahăr
- 140 g frișcă
Mod de preparare:
Amestecați praful de copt cu făina și un praf de sare.
Amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul, apoi adăugați făina și laptele alternativ, astfel încât amestecul să rămână moale.
Se adaugă coaja de lămâie rasă și la sfarșit albușurile bătute spumă.
Turnați amestecul într-o formă unsă și tapetată cu făină.
Decorați suprafața cu felii subțiri de mere, apoi presărați zahăr pudră.
După cele 10 minute, forma se transferă în cuptor (poziția 21).
Temperatura recomandată este de 185 de grade, iar plăcinta va sta în cuptor timp de 34 de minute.
După coacere și răcire, decorați cu frișcă proaspătă.
Budincă cu scorțișoară și ricotta
Ingrediente:
- 30 g unt
- 4 ouă
- 700 g ricotta proaspătă
- 90 g zahăr
- 40 g făină albă
- 20 – 30 g portocale confiate
- 1 linguriță scorțișoară
- Coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare:
Într-un bol mare amestecăm ricotta, gălbenușurile, zahărul, făina și portocalele confiate tocate mărunt.
La final adăugăm și coaja de lămâie.
Amestecul se adaugă albușurilor care au fost bătute spumă.
Totul se transferă într-o forma de guguluf sau o tavă specială pentru cuptor (unse și tapetate cu făină).
Introduceți forma sau tava în cuptor în poziția 1.
Temperatura recomandată este de 200 de grade, iar budinca va sta în cuptor timp de 41 de minute.
După coacere și răcire, presărați zahăr pudră și scorțișoară.
Oferta Franke pentru cuptoarele dotate cu tehnologia Dynamic Cooking se regăsește aici.
Pentru a afla mai multe informații despre produsele Franke, vă invităm să aruncați o privire în webshop-ul nostru – www.frankemagazinonline.ro sau vă așteptăm în showroom-ul oficial Franke de pe Bd. Biruinței nr. 98 (Pantelimon, județul Ilfov).
Vă rugăm să consultați homepage-ul www.frankemagazinonline.ro pentru detalii despre programul nostru de Sărbători.
Lasa un comentariu
You must be logged in to post a comment.